Home Home
Info Info
Routearchief Routearchief
Agenda Agenda
Foto's en video's Foto's en video's
SMS-service SMS-service
Media Media
Merchandise Merchandise
Forum Forum
Gaat het door? Gaat het door?

 

Welkom

zo 10 jan 2016

Voorgestelde beleidswijziging seizoen 2016


 

Twee plannen en onze keuze

In het kort: We hebben 2 opties voor de Friday Fun Skate voor het seizoen 2016 (toelichting volgt in de volgende paragraaf). Optie 1 is een zogenaamd “basisplan”, terwijl optie 2 een uitbreiding of variant is daarop. We gaan als organisatie uit van plan 1, tenzij plan 2 kan worden gerealiseerd.

Na de ontwikkelingen van het afgelopen seizoen, hebben we niet meer mankracht en energie om op hetzelfde niveau verder te gaan. We willen ons allemaal nog een jaar inzetten voor de FFS, maar niet op de manier zoals het vorig jaar ging. Achter de schermen (maar soms ook ervoor) was er onvrede maar we vonden geen oplossingen, er was geen aanwas voor bestuur en bijna geen hulp bij bestuurstaken. Dat is niet erg, iedereen doet wat hij kan en wil, maar wij voelen nu dat we geen keus hebben: we moeten het wel afslanken. We laten alle niet-noodzakelijke punten liggen en focussen ons op de missie van de FFS zoals deze door een groot deel van de vrijwilligers in 2014 gedefinieerd is: “De FFS als groep, ondersteund door een aantal vrijwilligers, organiseert veilige en vrolijke skatetochten in en om Groningen voor een breed publiek (ervaren, minder ervaren, skaters, freestylers) zodat skaters een plezierige avond hebben, gevarieerde tochten kunnen rijden en eens buiten de bekende wegen kunnen rijden.

Als plan 2 uitgevoerd wordt, dan zal dat moeten gebeuren met aanvullende ondersteuning. We kijken daarbij naar alle betrokken vrijwilligers, maar ook naar onze deelnemers: zij hebben immers ook inspraak en invloed op de FFS. Als jullie een manier vinden om het tweede plan uit te voeren, dan kan dat. Je mag ons om hulp en advies vragen. En ook willen wij van het bestuur allemaal met liefde onze plek opgeven aan (of delen met) mensen die wel overlopen van enthousiasme en energie. Daar zijn we alleen maar blij mee.

 

De plannen

Plan 1: we rijden op de eerste vrijdag van de maand van april tot en met december. En op 24 juni is er een extra longdistancetocht. Dat zijn ook de enige tien dagen dat we toestemming vragen van de gemeentes om te mogen blokken (verkeer regelen). Deze data zetten we op de website en aan het begin van het seizoen in de Facebookpagina etc.

 

Tochtleiders

Omdat er maar 1 keer per maand een tocht is, is elke tochtleider maar 1 a 2 keer aan de beurt. Daarnaast willen we de tochtleiders meer vrijheid geven om zelf een aankleding/invulling te geven aan de tocht/avond. Vanwege de veiligheid van de deelnemers en de lol van de blokkers wordt de tocht afgelast als (1) de straten niet droog zijn of (2) zich niet minstens 7 blokkers hebben aangemeld 2 uur voor de tocht (zie bij kopje blokkers).

 

Blokkers

We gaan een optie invoeren, waarmee onze blokkers (indien mogelijk) per tocht vooraf een indicatie kunnen geven, of de tochtleider over de betreffende blokker kan beschikken. Hierdoor hopen we dat er vooraf duidelijk zal zijn of er voldoende blokkers beschikbaar zijn om de tocht veilig te kunnen begeleiden. Afgelopen jaar was het helaas zo dat er structureel weinig blokkers aanwezig waren, waardoor de werkdruk voor de aanwezige blokkers te hoog werd.

 

Teambuilding

Blokkers en tochtleiders mogen elkaar op vriendelijke manier aanspreken op gedrag in hun functie. Dus hoe zij overkomen op de ander, of ze nog beter kunnen blokken, hoe ze omgaan met de groep. Het zou mooi zijn als dingen onderling opgelost worden zonder dat het heel groot wordt. Als je geen feedback wilt geven of ontvangen, kun je beter niet blokken. Wij willen graag dat de groep elkaar leert kennen en we willen meehelpen met teambuilding.

 

Plan 2: elk ander plan met welke skatefrequentie, voorstellen, uitgangspunten en regels dan ook. Met of zonder de ideeën van hierboven, al dan niet anders dan vorig jaar. Mocht je voor dit plan willen gaan, dan willen we graag voor eind februari weten hoe, wat en met wie, want dan hebben we onze volgende vergadering.

 

De organisatie op dit moment

Wat organiseren we dit jaar wel:

 • sponsorzaken
 • planning tochtleiders
 • openstellen registratietool voor blokkers en tochtleiders
 • aanstellingen blokkers initiëren
 • aanschrijven gemeentes ivm vergunningen
 • communicatie over ontwikkelingen
 • blokkertocht/avond met politie
 • vrijwilligersetentje

 

Wat laten we dit jaar als bestuur liggen

 • Merchandise
 • Traditionele media
 • Promotie en flyeren per tocht en seizoensbreed
 • Speedskate

 

Evaluatie

Aan het eind van het aankomende seizoen gaan we met iedereen die dat wil (vrijwilliger en deelnemer) kijken of de aanpak van het seizoen gewerkt heeft.

 

Enfin

Het moge duidelijk zijn dat er momenteel te weinig 'mankracht' beschikbaar is om de FFS draaiende te houden op het niveau van afgelopen jaren. Daarom zijn we dringend op zoek naar mensen die willen helpen als verkeersregelaar, als tochtleider of achter de schermen in de organisatie.

 

Wil jij helpen bij het mogelijk maken van de FFS, laat dan van je horen. Dat kan via Facebook of via info@fridayfunskate.nl


 
Friday Fun Skate Groningen wordt mede mogelijk gemaakt door:
Logo De Bres
Logo Accu Dokter
Logo Stouwdam Klaucke

Logo Zeefdrukkerij Pesman
Logo LS Hosting
Logo Steenbergen Fietsplus
Close